Skip to content

Over Esther

Ik ben Esther Hollenberg, getrouwd en moeder van twee kinderen. In 1987 ben ik afgestudeerd als orthopedagoge. Sinds het moment dat ik ging werken gaat mijn hart al uit naar functies of branches waar het gaat over mensen. En heel bijzonder: vanaf mijn eerste baan heb ik gewerkt in een management- of bestuursfunctie. Deze twee speerpunten lopen als een rode draad door mijn werkzame leven.

Mijn passies

In 2011 heb ik mijn baan als directeur/bestuurder bij een kinderopvangorganisatie opgezegd. Ik voelde namelijk al een tijdje dat ik een andere weg wilde inslaan en droomde van een eigen bedrijf. Tijdens een vakantie in Maleisië ontdekte ik een aantal grote billboards van een verzekeringsmaatschappij. De tekst daarop was “The power of We”. Deze tekst raakte me direct en werd de basis van mijn bedrijf: De Kracht van Samen.

Ik besloot, met steun van mijn gezin, een bedrijf te starten als adviseur en dan met name advisering met betrekking tot strategie en innovatie. Dit heb ik inmiddels ook uitgebreid naar interim-management en projectmanagement “klussen” omdat ik merk dat ik daar ook veel plezier aan beleef.

Tevens coach ik steeds vaker mensen die “worstelen” met keuzes in het werk en/of hun privéleven, of burn-out (verschijnselen) hebben en zich afvragen of ze nog verder willen in hun huidige werk of andere stappen willen gaan zetten.

Mijn drijfveren

Werken voor én met mensen, omdat ik een bijdrage wil leveren aan het (nog) mooier, zinvoller en beter maken van het leven van mensen, en vooral van kinderen en jongeren. Daar wil ik een steentje aan bijdragen en mijn ervaring, kennis, visie en capaciteiten voor in zetten.

Over Esther

Ik ben Esther Hollenberg, getrouwd en moeder van twee kinderen. In 1987 ben ik afgestudeerd als orthopedagoge. Sinds het moment dat ik ging werken gaat mijn hart al uit naar functies of branches waar het gaat over mensen. En heel bijzonder: vanaf mijn eerste baan heb ik gewerkt in een management- of bestuursfunctie. Deze twee speerpunten lopen als een rode draad door mijn werkzame leven.

Mijn passies

In 2011 heb ik mijn baan als directeur/bestuurder bij een kinderopvangorganisatie opgezegd. Ik voelde namelijk al een tijdje dat ik een andere weg wilde inslaan en droomde van een eigen

bedrijf. Tijdens een vakantie in Maleisië ontdekte ik een aantal grote billboards van een verzekeringsmaatschappij. De tekst daarop was “The power of We”. Deze tekst raakte me direct en werd de basis van mijn bedrijf: De Kracht van Samen.

Ik besloot, met steun van mijn gezin, een bedrijf te starten als adviseur en dan met name advisering met betrekking tot strategie en innovatie.

Naast het ondernemerschap heb ik op dit moment de functie van lid van de Raad van Toezicht van een aantal maatschappelijke- en onderwijsorganisaties. Voor meer informatie over mijn (neven)activiteiten en CV kunt u een kijkje nemen op mijn LinkedIn pagina: https://www.linkedin.com/in/overestherhollenberg/

Mijn drijfveren

Werken voor én met mensen, omdat ik een bijdrage wil leveren aan het (nog) mooier, zinvoller en beter maken van het leven van mensen. Of het nu gaat om kinderen, zoals ik jarenlang binnen de kinderopvang heb gedaan, of zoals nu om vitale 55+-ers: voor mij is het belangrijk dat mensen (jong en oud) zich kunnen ontplooien en ontwikkelen binnen de mogelijkheden die ze hebben, hun leven nog meer kleur kunnen geven, anderen kunnen ontmoeten en de regie over hun eigen leven kunnen houden. Daar wil ik een steentje aan bijdragen en mijn ervaring, kennis, visie en capaciteiten voor in zetten.

Mijn werk en nevenactiviteiten

In de periode najaar 2011 tot voorjaar 2014 heb ik mij volop beziggehouden met het onderzoeken van mijn nieuwe doelgroep en de markt, zoeken van partners, opzetten van de structuur voor de bedrijven en alles wat daar nog meer bij komt. Dat heeft ertoe geleid dat mijn eigen bedrijf, De Kracht van Samen, staat. Vanuit dit bedrijf adviseer en begeleid ik bedrijven, overheden en (non-profit-) organisaties bij innovatie en strategie, onder meer op het gebied van aanboren van nieuwe producten en markten. Ook ondersteun ik ondernemers die hun maatschappelijk opdracht uitbreiden door bijvoorbeeld het starten van een stichting naast hun bedrijf en doe ik project/interim “klussen” voor bedrijven en non/not-(for)-profit organisaties.

Vanaf het voorjaar van 2014 tot voorjaar 2016 ben ik wethouder in de gemeente Castricum geweest. Een “uitstap” waar ik zeer veel van geleerd heb, fantastische mooie mensen heb ontmoet en zeer veel gemeenschapszin heb mogen ervaren. Het besturen en de inhoud van het werk vond ik prachtig en heb ik met zeer veel plezier gedaan. Door problemen in het College en de coalitie heb ik uiteindelijk besloten niet terug te keren in het nieuw gevormde College en ben ik me weer 100% gaan richten op het ondernemen.

Daarna heb ik een aantal (interim) functies bekleed naast de werkzaamheden voor mijn eigen bedrijf.

Ook ben ik lid van een aantal Raden van Toezicht (RvT):

Daarnaast ben ik lid van het bestuur van Stichting KinderBeestFeest:  https://kinderbeestfeest.nl/

Mijn specialiteiten

Mijn specialiteiten: sparringpartner voor (startende) bedrijven/organisaties op gebied van bedrijfsvoering/strategie/innovatie, verandermanagement, sterk in anticiperen op marktontwikkeling in publieke en private domein, verbinder, kwartiermaker, projectleider, realiseren van resultaten in (bestuurlijk en inhoudelijk) complexe vraagstukken, sterke netwerker, ambassadeurskwaliteiten.