Skip to content

Oude liefde roest niet

Opgeleid als (ortho)pedagoge ben ik altijd werkzaam geweest in management-/directie-/bestuurdersfuncties binnen branches waar kinderen en jongeren “de hoofdrol speelden”. Dat ging vanzelf leek het. Totdat ik 5 jaar geleden als bestuurder van een kinderopvangorganisatie stopte omdat ik besloot ondernemer te worden. Ik koos ervoor mezelf te gaan richten op de “seniorenmarkt”. Een mooie doelgroep die door de grote vergrijzing en sterke ontgroening groeiend was en is, en open staat voor verandering.

Na twee jaar ondernemen werd ik benaderd of ik lijsttrekker en beoogd wethouder zou willen worden van een politieke partij in mijn woonplaats. Door een goede verkiezingsuitslag kwamen wij in het College van B&W en mocht ik aantreden als wethouder. In mijn portefeuille kreeg ik onder meer onderwijs, jeugd- en jongeren, kinderopvang en Jeugdhulp vanuit de nieuwe wetgeving. En ik was weer gelijk verkocht! Ik merkte dat mijn hart weer sneller begon te kloppen toen ik mezelf bezig mocht houden met het jeugd- en jongerendomein en alles wat er speelde op dit vlak. Ik heb ervan genoten en vond het heel moeilijk om ermee te stoppen toen ik na twee jaar geen wethouder meer was.

Ik stortte me weer op het ondernemen binnen mijn eigen bedrijf De Kracht van Samen en op de bedrijven in de ouderenmarkt. Ook erg leuk om te doen trouwens;-) Maar toen werd ik benaderd door Joeri Peperkamp van Turn-Over met de vraag of ik iets binnen zijn organisatie zou willen doen.  Turn-Over wil jongeren en (jong) volwassenen door professionele begeleiding en intensieve coaching, met behulp van sport, klaarstomen voor hun volgende stap in het leven, waarbij de eigen verantwoordelijkheid uitgangspunt is.

Ik was als wethouder met Turn-Over in aanraking gekomen en zeer onder de indruk van grondlegger Joeri Peperkamp. Een bevlogen man met een groot hart en een grote passie die, samen met een professioneel en deskundig team, kwetsbare jongeren en jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt door middel van de Turn-Over methode ondersteunt richting opleiding, (vrijwilligers)werk en/of nieuwe competenties. Wat hij deed/doet met de jongeren en welke resultaten hij boekt raakte me vanaf het 1e moment!

Ik was en ben enorm blij met het vertrouwen dat Joeri in mij heeft toen hij me vroeg of ik iets voor Turn-Over zou willen betekenen. Ik heb dus volmondig “Ja” gezegd en zal vanaf december a.s. als (parttime) directeur van de Stichting Turn-Over aan de slag gaan. De stichting zal Joeri Peperkamp, die met zijn bedrijf Peperkamp Coaching & Training de programma’s van Turn-Over uitvoert, ondersteunen en samen met hem de Turn-Over methode verder uitwerken in programma’s voor meerdere doelgroepen en ook voor preventieve pilots.

Hoe mooi is het dat ik mijn “oude liefde”, jeugd en jongeren, nu kan combineren met een stuk ondernemerschap wat mij ook zeer ligt. Ik heb “the best of both worlds” en ben daar enorm blij mee!